Yetişkinlerde sümüksü kaka

Dışkıda Mukus ve Sümüksü Kan Neyin Belirtisi Olabilir? Dışkıda mukus görülmesi bağırsaklarda bakteri, virüs, mantar gibi mikroorganizmaların etkisi ile gerçekleşmiş olabilir. Kabızlık, basur gibi problemler nedeniyle hatta rektum kanseri nedeniyle de dışkıda mukus ortaya çıkabilir.2 Feb 2021

Dışkıda mukus ne zaman tehlikelidir?

Dışkıda mukus görmeye başlamanız mutlaka bir sorununuz olduğunu göstermez. Ancak bu durumu takip etmeniz gerekir. İltihabi bir süreç mukus tabakasını parçalarsa dışkınızda mukusla karşılaşırsınız. Bu durum da kalın bağırsağınızdaki patojenlerin vücudunuza daha kolay erişmesini sağlar ve hasta olma riskinizi artırır.

Sümüksü dışkılama nedir?

İshale yol açan bakterilerin bir kısmı ve bazı parazitler, dışkının iltihaplı, sümüksü görünmesine aynı zamanda bağırsak duvarını da zedeleyerek damarların kanamasına neden oldukları için, ishal kanlı olabilir. Dışkının böyle kanlı ve iltihaplı olması dizanteri olarak adlandırılır.

Mukuslu kaka normal mi?

NOT: Anneyi emen bir bebekte kakada sadece mukus olması, bebek iyi kilo alıyorsa ve yukarıda sayılan bulgular yoksa normal kabul edilmelidir. Anne sütü alan bebeklerin bir kısmında kakada mukus olabilmektedir. Ek gıdalara başladıktan sonra bu durum düzelmektedir.

Makattan sümüksü akıntı gelmesi nasıl geçer?

Akıntı bölgede bulunan iltihaptan yahut cinsel hastalıklardan kaynaklanıyorsa, antibiyotik tedavisi ile şifaya kavuşabilirsiniz. Bu durumun nedeni kabızlık ise, doktorunuzun verdiği kabızlık giderici ilaçlar derdinize deva olacaktır. Anal fistül ve anal apse söz konusu ise cerrahi operasyon gerekebilir.

Dışkıda yumurta akı neden olur?

Kolon kanseri, genellikle geçmeyen ishal ya da kabızlık gibi dışkılama alışkanlıklarında değişiklik şekilde kendini gösterir. Ayrıca dışkıda incelme, kanlı dışkı, makattan kan gelmesi ve dışkıda yumurta akına benzer sıvı olması kalın bağırsak kanserinin belirtilerindendir.

Bebeklerde mukuslu kaka neyin belirtisi?

Yenidoğanlarda sümüksü kakanın en çok görülme sebebi inek sütüne olan alerji durumudur. Bebeğiniz sadece anne sütü ile besleniyorsa, bu annenin inek sütü ve inek sütü ürünleri ile beslenmesiyle anneden bebeğe geçebilir. Sümüksü kakanın diğer bir sebebi ise, bebekte oluşan enfeksiyondur.

Bebeklerde mukuslu kaka neden olur?

Alerjik gıdanın tüketilmesi ve/veya alerjik gıdanın anne sütü aracılığı ile alınması durumunda kalın bağırsakta bir iltihap oluşur ve bu durum kendisini bebeğin kakasında mukus ve kırmızı renkli kan görülmesi şeklinde belli eder. Kanama genellikle hafiftir ve bu yüzden bebekte kansızlık gelişmesi beklenmez.